Printer Friendly Version Ambasadorka Petković predala akreditivna pisma predsedniku Alžira @ 11 February 2024 02:17 PM

Alžir, 11. februar 2024.

Novoimenovana ambasadorka Republike Srbije u Alžiru dr Ana Petković predala je danas akreditivna pisma predsedniku Narodne Demokratske Republike Alžir Abdelmadžidu Tebunu.

U srdačnom razgovoru, konstatovano je da Srbiju i Alžir vezuje tradicionalno višedecenijsko prijateljstvo i istorijski odnosi koji predstavljaju dobar temelj za dalje razvoj i jačanje različitih vidova bilateralne saradnje.

PR Tebun je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljskih i partnerskih odnosa Srbije i Alžira i spremnost svoje zemlje za intenziviranje političkog dijaloga i dalje jačanje bilateralne saradnje u različitim oblastima.

Ambasadorka Petković je prenela predsedniku Tebunu pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i najbolje želje za dalji napredak i prosperitet Alžira. Izrazila je zahvalnost Alžiru na principijalnoj i doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i očekivanje da ćemo u narednom periodu nastaviti uspešnu saradnju i na multilateralnom planu. Istakla je značaj višedecenijskog prijateljstva i diplomatskih odnosa Srbije i Alžira koji su uspostavljeni pre 62 godine i izrazila svoju spremnost da doprinese dugoročnom razvoju saradnje Srbije i Alžira i povezivanju dva bliska i prijateljska naroda.