Printer Friendly Version Амбасадорка Петковић предала акредитивна писма председнику Алжира @ 11 February 2024 02:14 PM

Алжир, 11. фебруар 2024.

Новоименована амбасадорка Републике Србије у Алжиру др Ана Петковић предала је данас акредитивна писма председнику Народне Демократске Републике Алжир Абделмаџиду Тебуну.

У срдачном разговору, констатовано је да Србију и Алжир везује традиционално вишедеценијско пријатељство и историјски односи који представљају добар темељ за даље развој и јачање различитих видова билатералне сарадње.

ПР Тебун је изразио задовољство због пријатељских и партнерских односа Србије и Алжира и спремност своје земље за интензивирање политичког дијалога и даље јачање билатералне сарадње у различитим областима.

Амбасадорка Петковић је пренела председнику Тебуну поздраве председника Републике Србије Александра Вучића и најбоље жеље за даљи напредак и просперитет Алжира. Изразила је захвалност Алжиру на принципијалној и доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и очекивање да ћемо у наредном периоду наставити успешну сарадњу и на мултилатералном плану. Истакла је значај вишедеценијског пријатељства и дипломатских односа Србије и Алжира који су успостављени пре 62 године и изразила своју спремност да допринесе дугорочном развоју сарадње Србије и Алжира и повезивању два блиска и пријатељска народа.