Printer Friendly Version Обавештавамо да је председник Р. Србије А. Вучић донео одлуку о расписивању ванредних избора за посланике Народне скупштине и исти су заказани за 17.децембар 2023. године. @ 2 November 2023 08:50 AM

Министарство државне управе и локалне самoуправе (МДУЛС) издало је Обавештење за бираче које имају боравиште у иностранству о остваривању бирачког права на изборима.

Обавештење се може преузети ОВДЕ

Држављани Р. Србије са бирачким правом подносе захтев за гласање у иностранству преко ДКП најкасније пет дана пре дана закључења Јединственог бирачког списка, односно до поноћи 25. новембра 2023. (локално време у Р. Србији). Образац ЗАХТЕВА за гласање у иностранству можете преузети ОВДЕ.

Лице које је држављанин Р. Србије и има пребивалиште у Р. Србији а није уписано у јединствени бирачки списак, неопходно је да најпре поднесе захтев за упис у ЈБС и да исти буде процесуиуран у оквиру система ЈБС. Пошто захтев буде решен, односно надлежни орган донесе решење о упису у ЈБС, онда се процесуира захтев за гласање у иностранству. Образац ЗАХТЕВА за упис у ЈБС можете преузети ОВДЕ.

Увид у јединствени бирачки списак може се извршити електронским путем, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана и регистарском броју личне карте, односно пасоша, на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе.