Printer Friendly Version Парламентарни избори 2020. @ 5 March 2020 09:34 AM

ПРИЈАВА ЗА ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ

Позивамо све пунолетне грађане Републике Србије, који имају пријављено пребивалиште на територији Републике Србије, да гласају у Алжиру на изборима за народне посланике заказаним за 26. април 2020. године.

Услов је да су уписани у јединствени бирачки списак и да до поноћи 4. априла 2020. године (законски рок) поднесу Амбасади Републике Србије у Алжиру, следећа документа:

1. Захтев за гласање у иностранству Захтев за гласање у иностранству (Захтев за упис у јединствени бирачки списак за гласање у иностранству) мора бити својеручно потписан. Захтев можете преузети ОВДЕ.

2. Уз захтев је обавезно приложити фотокопију важећег документа: пасоша и личне карте Републике Србије. У случају да лице није уписано у јединствени бирачки списак, потребно је истовремено са Захтевом за гласање у иностранству, поднесе и Захтев за упис у јединствени бирачки списак Републике Србије. Захтев можете преузети ОВДЕ.

Да ли је лице уписано у јединствени бирачки списак могуће је проверити на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе https://upit.birackispisak.gov.rs. Подношење пријаве Пријаве се могу поднети лично у Амбасади Републике Србије у Алжиру, или слањем захтева и фотокопије личног документа путем поште на адресу Амбасаде РС у Алжиру или e-mail ambasada@ambserbie-alger.com.

Важно: Држављани Републике Србије који поседују важећа документа али немају пријављено пребивалиште у Републици Србији, не могу да се пријаве за гласање у иностранству.